Geen Woorden

De rebelse galerie in het centrum van Zaandam start het nieuwe jaar meteen met een knaller. ‘Geen Woorden’ is een internationale tentoonstelling; een ode aan diversiteit, maar vooral een ode aan de zeggenschap van beeldende kunst.

PLAY room
20 januari t/m 19 februari, vrijdag t/m zondag van 13 t/m 18 uur
Westzijde 99, Zaandam

Zoals het publiek gewend is van PLAY room, brengt de expositie een verscheidenheid aan kunstwerken: van realistisch tot conceptueel en van schilderijen tot video en wandobjecten. Maar ook een diversiteit aan kunstenaars, van Denemarken tot Vietnam, van Turkije tot Nederland. Een internationaal gezelschap strijkt neer in PLAY room.

Jeroen van Paassen, curator en eigenaar van PLAY room: ‘Woorden zijn heel bepalend, ze leggen direct dingen vast. Terwijl beeldende kunst juist voor meerdere uitleg vatbaar is. Ze verbeelden de tegenstrijdigheden van dingen. Breken de dingen open in plaats van ze vast te leggen. Hierdoor kan kunst veel meer tot de essentie doordringen. En kunnen ze het onbenoembare tonen. Dat is de kracht van kunst!’ 

Met werk van o.a.: Nurettin Dagdelen (Turkije), Hanna Ellolla (Finland), Lloyd Klavie, Pernille Lonstrup (Denemarken). Peter ter Mors, Jean-Philippe Paumier (Frankrijk), Jacqueline van der Plaat, Ralph Posset, Kees van de Wal, Xuân-Ha (Vietnam) en Dominique Zwartelé

Bezoek
De expositie is gratis toegankelijk van 20 januari tot en met 19 februari 2023. De opening is op vrijdagavond 20 januari van 18 tot 21 uur. U bent van harte welkom.