Ontmoeting tussen vorm, kleur en klank

Atelierexpositie Kees van de Wal met muzikale performance van Matthijs Kouw

2 en 3 september 2023, 11 – 17 uur.

Daarna nog te zien – zonder muzikale performance van Matthijs Kouw – op 7, 14, 16 (vervallen) en 28 september van 13 – 16 uur, op zondag 1 oktober, 13 – 17 uur en op afspraak.

Atelier Kees van de Wal, Nonnenstraat 18, Zaltbommel

In deze atelierexpositie is te zien hoe Kees van de Wal zijn minimalistische beeldtaal verder ontwikkelt, hoe hij onderzoekt welke mogelijkheden karton van gebruikte dozen – een voor hem nieuw materiaal – hem daarbij geven. Het oude karton, met vouwen en scheuren, krijgt vorm en kleur. Van de Wal weet met minimale ingrepen op het pretentieloze materiaal objecten te maken de hun plaats op de wand opeisen, eerlijk en verstild, soms een tikkeltje tegendraads. Bekijk het werk en ervaar de stilte.

In het weekend van 2 en 3 september zal Matthijs Kouw elk heel uur een korte performance verzorgen. Matthijs maakt – geïnspireerd door het werk en atelier van Van de Wal –  minimalistische improvisaties met behulp van zijn analoge synthesizer. De samenwerking tussen Matthijs en Kees is ontstaan uit een ontmoeting enkele maanden geleden in het atelier van Kees.

Matthijs Kouw is een experimentele muzikant die de relatie onderzoekt tussen beweging en stilstand. Met behulp van analoge synthesizers, software, veldopnames en opnames van verschillende objecten, combineert Matthijs lang aanhoudende harmonische lagen met ruis en ritmische elementen om een nieuwe beleving van tijd en geluid te creëren. www.clinamen.nl


Tijdens deze atelierexpositie is in het voorste deel van het atelier een presentatie te zien van recent werk. In het achterste deel van het atelier zie je de werkruimte en krijg je meer inzicht in het proces.

Kunstrondje Zaltbommel XXL
Kees van de Wal is een van de bijna 80 deelnemers van Kunstrondje Zaltbommel XXL, dat op 2 en 3 september in de vesting van Zaltbommel plaatsvindt. www.kunstrondjezaltbommel.nl