Rivieren zijn rijke inspiratiebron

< back

Artikel in weekblad De Toren, 26 november 2008, n.a.v. expositie in Theater De Poorterij in Zaltbommel.

‘Rivieren zijn rijke inspiratiebron’

Zaltbommel – Bommelaar Kees van de Wal toont in Theater De Poorterij onder de titel Landschappen 27 kleurrijke schilderijen. De van origine Brabander Kees van de Wal woont al 17 jaar in Zaltbommel. Hij werkt vier dagen en benut zijn vrije dag meestal voor het schilderen. De laatste vier jaar is hij wat serieuzer aan de slag met zijn hobby. Hij volgde enkele cursussen, onder meer bij de KunstKlub, en na een periode van etsen en modeltekenen richt hij zich op verven met acryl. “Voordeel van werken met acrylverf is dat je heel snel kunt werken, want acrylverf droogt snel.”
De fraaie vergezichten, het rivierengebied en de waddeneilanden zijn een rijke inspiratiebron voor Kees. Hij schildert niet ter plaatse, maar thuis. “Ik schilder uit mijn fantasie, ik begin ergens aan en weet nog niet wat het gaat worden. Ik ontdek nog steeds nieuwe mogelijkheden. Schilderen is voor mij nog steeds een prettige ontdekkingsreis.” De schilderijen van Kees van de Wal hebben geen titel. “Op deze manier kan het publiek zelf een beeld vormen en krijgt ieders fantasie de ruimte. Ik vind het heel interessant om te horen wat mensen van mijn werk vinden. Als iemand een schilderij van mij koopt, beschouw ik dat als het mooiste compliment dat ik kan krijgen.”
De expositie in De Poorterij aan de Nieuwstraat is tot en met maandag 10 januari te zien van 10.00 tot 22.00 uur en bij activiteiten (behalve in de kerstvakantie tussen 22 december en 3 januari).