Exhibition Untitled TZT057 – Galerie Bos Fine Art, Den Haag

Exhibition Untitled TZT057

Kees van de Wal & Eddy Stikkelorum

26 juni  – 11 juli

 

Galerie Bos Fine Art, Korte Vijverberg 2, Den Haag (naast het Mauritshuis).

Open: donderdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Op zaterdag 26 juni en op zondag 11 juli ben ik aanwezig tussen 14 en 17 uur.

 

Kees van de Wal

In het minimalistische werk van Kees van de Wal (NL, 1967) zien we vormen. Op doek en als wandobject. Vormen, restvormen en samengestelde vormen, vrijwel altijd in een zekere rust en verstilling. Vanuit abstracte landschappen is het werk geëvolueerd tot wat het nu is. Na het verdwijnen van de horizon uit de landschappen zijn suggesties van wolken en begroeiing verder geabstraheerd tot zelfstandige vormen. Door gebruik te maken van tegenstellingen, zowel in vorm als formaat, penseelvoering, kracht en kleur ging Van de Wal op zoek naar de juiste combinatie van spanning en balans. Toen hij zich niet meer liet beperken door de randen van het schilderdoek waren de eerste wandobjecten een feit. Kees concentreert zich nu vooral op de ruimte die tussen die vormen ontstaat.

Eddy Stikkelorum

“Mijn vrije werk is het resultaat van het bevechten van vrijheid binnen de vormgeving.” Eddy Stikkelorum (NL, 1955) is een beeldend kunstenaar en vrij vormgever, voor wie artistieke vrijheid heel belangrijk is. Het werk van Stikkelorum bestaat uit sculpturen/objecten gemaakt van moderne materialen zoals polyester, gelamineerd hout, perspex en epoxy.
Stikkelorum onderscheidt zich op twee belangrijke punten van andere autonome kunstenaars. Enerzijds door zijn totale afstand van referentie aan de buitenwereld; conceptueel, politiek en commercieel. Hij wil niet dat zijn objecten enige associatie van zijn werkelijkheid oproepen. Zodra dat wel gebeurt, dan vernietigt hij het werk. Zijn streven is dat zijn werken gevoelens oproepen bij de toeschouwer zonder associaties met iets anders; het is het object zelf dat telt. Anderzijds is zijn enorme technische kennis van moderne materialen die hem onderscheid.

Stock-expo

Gelijktijdig met deze expositie is er op dezelfde locatie ook een expositie te zien met werk uit stock van diverse kunstenaars van Bos Fine Art.

 

Galerie Bos Fine Art